Zondag 29 mei Bourgondisch blokje om Delden, genieten rondom het Twickel

Een nieuwe gebied op de kalender van onze Bourgondische Blokjes is dit jaar Delden. Een locatie die natuurlijk niet mag ontbreken. Met kasteel Twickel en bijbehorend landgoed is Delden een uniek stukje Twente. En niet alleen de natuur is in Delden prachtig. Het kleine stadje met haar historisch centrum trekt elk jaar weer duizenden toeristen. En dat is niet voor niets…

Het Blokje om in Delden kent geen vier, maar drie gerechten. Daarom hebben we ook de prijs hierop aangepast. De standaard wandeling is hierdoor +/- 6,5 km. Met lusjes is de wandeling uit te breiden tot 8 a 10 km. De Bourgondische verrassingen presenteren wij telkens op een andere unieke buiten locatie; bij een boer op erf, land of ergens in de natuur. Ook de kleintjes zullen zich hier zeker vermaken! Bourgondisch Blokje om, het lekkerste uitje voor de hele familie!

Volwassenen;                  € 17,50
Kinderen t/m 12 jaar      € 8,50
Parkeren;                          GRATIS

De wandeling

De standaard route van het Bourgondisch Blokje om Delden is +/- 6,5 km. Met lusjes is de wandeling uit te breiden tot 8 a 10 kilometer. De drie stops onderweg maakt het mogelijk dat onze wandelingen ook zeer goed te beleven zijn voor de niet wandelaars en kinderen. Momenteel is de wandeling nog niet uitgezet, maar met het Twickel en haar landgoed zal iedereen hier weer Boergondisch genieten. Naast bossen, natuurgebieden en landbouwgronden kenmerkt Twickel zich door het prachtige centraal gelegen kasteel met haar welbekende tuinen en boerenerven. Geniet van een ontspannende wandeling door het afwisselende landschap.

De gerechten

Het unieke aan ons concept is dat wij geen gebruik maken van bestaande horeca. Niet omdat wij dat niet willen, maar omdat wij u optimaal willen laten genieten van de natuur en het Twentse landschap. Onze Bourgondische stops plannen wij bij de boer op het erf, onder de kapberg, hooischuur, loopstal of gewoon ergens midden in een weiland. De gerechten zijn op elkaar afgestemd en bestaat uit een voorgerecht, soep en een dessert.

Voor de hele familie

Het Bourgondisch Blokje om is het lekkerste uitje voor de hele familie. Voor de kinderen t/m 12 jaar hebben we een speciaal menu en daarvoor ook een speciale prijs. Door de drie Bourgondische stops zal ook de afstand voor hun kortere beentjes goed te doen zijn. Voor elk kind hebben we tevens leuke opdrachten die onderweg gedaan kunnen worden. Bij sommige wandelingen zijn er zelfs speelgelegenheden onderweg.
Bourgondisch Blokje om, het lekkerste uitje voor de hele familie.

Niet te verwarren met De Bourgondische Wandeling

Het Bourgondisch Blokje om is het “kleine zusje” van De Bourgondische Wandeling (2e weekend september in Weerselo). Het grote verschil tussen beide is de drank en het entertainment en hierdoor ook de prijs. Tijdens de Bourgondische Wandeling krijgt u onderweg een 7-gangen diner met bij elke gang een bijpassende wijn, speciaal bier of fris. Tevens is er op elke stop live muziek en is er onderweg entertainment. Het Bourgondisch Blokje om bestaat uit vier Bourgondische gerechten, zonder drank en er is geen (live) muziek of entertainment. Maar ook tijdens Het Bourgondisch Blokje om zorgen wij er voor dat al uw zintuigen optimaal genieten.

Corona protocol

We leven nog steeds in een wereld die bepaalt wordt door Corona. Gelukkig kan er beetje bij beetje, steeds iets meer. Zo ook onze wandelingen. Echter kunnen wij deze wandelingen enkel in goed overleg met de gemeente en handhavers organiseren. Eén van de vereisten daarvan is dat u start in tijdsblokken. Hierdoor zorgen wij voor een goede spreiding. Wat voor u tevens extra prettig is. Hierdoor hoeft u nergens te wachten en heeft u extra de ruimte om te genieten van de omgeving.
We hebben jullie hulp ook nodig. Om onze wandelingen corona verantwoord te kunnen organiseren, vragen we jullie om onze corona regels op te volgen en hier op toe te zien. Onze medewerkers en vrijwilligers zullen hier strikt op toe zien. Alleen dan kunnen we optimaal en zorgeloos blijven genieten van onze Bourgondische Wandelingen.

Algemene regels;

 • Bij het aanmelden dient u te kiezen voor een tijdsblok. Op deze wijze zorgen wij voor een goede spreiding van alle deelnemers. Zorg dat u op het gekozen tijdstip aanwezig bent, niet te vroeg, maar zeker niet te laat.
 • Houd 1,5 meter afstand van elkaar, geef elkaar de ruimte
 • Bij ziekte of klachten, blijf thuis
 • Zorg dat u altijd een mondkapje bij u heeft
 • Geef elkaar de ruimte en gebruik uw gezonde (boeren) verstand

Bij de Bourgondische stops;

 • Eén persoon haalt de gerechten af, dan andere(n) wacht op gepaste afstand
 • De gerechten zijn geschikt voor “Pick & Go”. Is het te druk bij een stop, wandel dan een stukje verder met uw gerecht (deponeer uw afval in de daarvoor bedoelde bakken)
 • Blijf niet hangen, gerecht genuttigd? Vervolg dan de route
 • Volg altijd de aanwijzingen van het personeel op

Overig

 • Dien je je af te melden door klachten of ziekte, neem dan contact met ons op via; 06-22 78 2240
 • De organisatie (RV Sportreizen en/of Partycentrum Ensink) zijn niet verantwoordelijk voor eventuele boetes opgelegd door handhaving. Mocht je je niet aan de regels houden tijdens onze Bourgondische Wandeling, dan is dit op eigen risico.
 • Geniet, maar doe dit met gezond verstand

Heeft u vragen en/of opmerkingen, dan kunt via onderstaand formulier contact met ons opnemen. LET OP! Dit formulier is niet voor aanmeldingen. Voor aanmelden dient u op de bruine knop wat verder naar boven op deze pagina te klikken.