Vroege vogel wandeling

  • Vertrek tussen 6.30 en 8.00 uur
  • +- 10 kilometer
  • Voor vroege vogels
  • Ontbijten bij de Steenfabriek
  • Unieke route
  • Losserse natuur

Vroeg uit de veren. Op dit tijdstip ontwaakt de natuur. Vogels beginnen te zingen terwijl nachtdieren juist gaan slapen. Dauw ligt als een deken over weilanden en struiken. Alles is fris en misschien zien we tijdens het wandelen wel een ree of damhert.

Het Blokje om Losser wordt “vervangen” door een nieuw soort wandeling; “De vroege vogel” wandeling. Een wandeling waarbij u eerst gaat wandelen om vervolgens aan te schuiven voor een uitgebreid ontbijtbuffet.

Vroeg uit bed, even iets luchtigs op de maag, en eropuit! Het ochtendgloren van Losser tegemoet! U vertrekt tussen 6.30 en 8.00 uur. We hebben wandeling voor u uitgezet van +/- 10 km. Bij terugkomst schuift u aan voor een heerlijk ontbijt.

 

Bourgondisch genieten in De Schatkamer van Twente, zondag 26 mei

Een vroege vogel wandeling. Een nieuw concept, maar wat niet verandert is onze eigen unieke route. Voor deze ochtendwandeling hebben we weer helemaal een eigen, nieuwe en unieke route uitgezet. 

De Losserse natuur komt tot leven. De vroege ochtend zon geeft de natuur een schilderachtige aanblik. De route is volledig met onze eigen bewegwijzering uitgezet. U hoeft hierdoor enkel te genieten van de alles en iedereen om u heen. Bij terugkomst bij de Steenfabriek wacht een heerlijk ontbijt op u!

Eén van de Droogloodsen van de Steenfabriek mogen wij volledig inrichten en omtoveren voor een heerlijk ontbijtbuffet. U kunt met uw partner, familie of vrienden plaats nemen aan één van de sfeervol gedekte tafels. Vanaf het buffet kunt u uw eigen ontbijt samenstellen en heeft u de keus uit verschillende soorten broden, beleg (hartig en zoet), ei (gekookt, omelet, roerei) uitgebakken spek, dranken zoals melk, jus en koffie en thee. Nog niet genoeg gehad? Dan loopt u toch nog een keer langs…

Steenfabriek De Werklust

In Losser werden ruim een eeuw lang stenen gebakken bij Steenfabriek De Werklust. Alle productieonderdelen zijn vandaag de dag nog steeds aanwezig. Van de kleigroeve tot de imposante ringoven met zijn 45 meter hoge schoorsteen, vanuit de verte zichtbaar in het prachtige Twentse landschap. Het is dat ook niet voor niets dat in 1999 De Werklust werd aangewezen als Rijksmonument!

Onderdeel van dit Rijksmonument zijn de “droogloodsen”. In dit fantastische decor serveren wij het ontbijt buffet.

Volwassenen; € 21,50
Kinderen t/m 12 jaar € 12,50
Parkeren; GRATIS

Locatie: Steenfabriek De Werklust, Smuddeweg 3, 7581 PN Losser