Bourgondisch genieten in De Schatkamer van Twente, zondag 31 oktober

Voor het vijfde en laatste Bourgondisch Blokje om gaan we naar Losser. Daar waar De Dinkel, Natuurgebied Oelemars en de zandvlakte van Glane elkaar kruisen, aan de Duitse grens, hebben wij een adembenemede wandeling uitgezet van +/- 8 kilometer.

Onderweg zorgen wij voor de Bourgondische verrassingen. We hebben vier leuke gerechtjes samengesteld. Deze presenteren wij telkens op een andere unieke wijze. Het Bourgondische Blokje om Losser is een ware belevenis voor alle zintuigen. En ook de kleintjes zullen zich hier zeker vermaken! Bourgondisch Blokje om, het lekkerste uitje voor de hele familie!

Volwassenen;                   € 27,50
Kinderen t/m 12 jaar      € 14,50
Parkeren;                            GRATIS

Wij mogen onze wandelingen in goed overleg met de overheid organiseren. Hiervoor dient u bij opgave te kiezen voor een starttijd (tussen 10.30 en 14.00 uur). Tevens hebben wij een Corona protocol opgesteld. We willen u vriendelijk verzoeken deze goed door te lezen en de instructies hierin op te volgen.

De wandeling

U kunt starten tussen 10.30 en 14.00 uur vanaf de schietvereniging ,parkeerplaats zwembad Brilmansdennen (gratis parkeren). Hier vandaan loopt u direct het buitengebied van Losser in. Via zandpaden, boerenweggetjes en wandelpaden komt u in het natuurgebied De Oelemars. Vanaf de uitkijktoren heeft u hier een prachtig uitzicht over Twente en Duitsland. Vanuit de vogelobservatiehut spot u misschien nog wel een Kievit, Ooievaar, Oeverzwaluw of Tuinfluiter. Vervolgens steken we de Zandvlakte Glane over. Da fanatieke wandelaar kan zelfs nog even een ommetje over de grens maken.

De route van +/- 8 km is duidelijk aangegeven met pijlen. Hierdoor hoeft u alleen maar te genieten van het mooite Twentse landschap en de gerechten.

De gerechten

Onze Bourgondische Wandelingen zijn uniek omdat wij alles buiten in de natuur en op het boerenland doen. Ook het eten. Tijdens het Bourgondisch Blokje om serveren wij vier gerechten, op elk een unieke locatie en wijze. Niet alleen de smaak zal u doen genieten, maar ook de omgeving. Tijdens sommige wandelingen zorgen we voor extra beleving door u zelf kok te laten zijn, midden in de natuur. De gerechten zijn op elkaar afgestemd en bestaat uit een voorgerecht, soep, vis of vlees hoofdgerecht (er zijn vegetarische alternatieven) en een dessert.

Voor de hele familie

Het Bourgondisch Blokje om is het lekkerste uitje voor de hele familie. Voor de kinderen t/m 12 jaar hebben we een speciaal menu en daarvoor ook een speciale prijs. Door de drie Bourgondische stops zal ook de afstand voor hun kortere beentjes goed te doen zijn. Voor elk kind hebben we tevens leuke opdrachten die onderweg gedaan kunnen worden. Bij sommige wandelingen zijn er zelfs speelgelegenheden onderweg.
Bourgondisch Blokje om, het lekkerste uitje voor de hele familie.

Niet te verwarren met De Bourgondische Wandeling

Het Bourgondisch Blokje om is het “kleine zusje” van De Bourgondische Wandeling (2e weekend september in Weerselo). Het grote verschil tussen beide is de drank en het entertainment en hierdoor ook de prijs. Tijdens de Bourgondische Wandeling krijgt u onderweg een 7-gangen diner met bij elke gang een bijpassende wijn, speciaal bier of fris. Tevens is er op elke stop live muziek en is er onderweg entertainment. Het Bourgondisch Blokje om bestaat uit vier Bourgondische gerechten, zonder drank en er is geen (live) muziek of entertainment. Maar ook tijdens Het Bourgondisch Blokje om zorgen wij er voor dat al uw zintuigen optimaal genieten.

Corona protocol

We leven nog steeds in een wereld die bepaalt wordt door Corona. Gelukkig kan er beetje bij beetje, steeds iets meer. Zo ook onze wandelingen. Echter kunnen wij deze wandelingen enkel in goed overleg met de gemeente en handhavers organiseren. Eén van de vereisten daarvan is dat u start in tijdsblokken. Hierdoor zorgen wij voor een goede spreiding. Wat voor u tevens extra prettig is. Hierdoor hoeft u nergens te wachten en heeft u extra de ruimte om te genieten van de omgeving.
We hebben jullie hulp ook nodig. Om onze wandelingen corona verantwoord te kunnen organiseren, vragen we jullie om onze corona regels op te volgen en hier op toe te zien. Onze medewerkers en vrijwilligers zullen hier strikt op toe zien. Alleen dan kunnen we optimaal en zorgeloos blijven genieten van onze Bourgondische Wandelingen.

Algemene regels;

  • Bij het aanmelden dient u te kiezen voor een tijdsblok. Op deze wijze zorgen wij voor een goede spreiding van alle deelnemers. Zorg dat u op het gekozen tijdstip aanwezig bent, niet te vroeg, maar zeker niet te laat.
  • Bij ziekte of klachten, blijf thuis
  • Geef elkaar de ruimte en gebruik uw gezonde (boeren) verstand

Bij de Bourgondische stops;

  • Eén persoon haalt de gerechten af, dan andere(n) wacht op gepaste afstand
  • De gerechten zijn geschikt voor “Pick & Go”. Is het te druk bij een stop, wandel dan een stukje verder met uw gerecht (deponeer uw afval in de daarvoor bedoelde bakken)
  • Blijf niet hangen, gerecht genuttigd? Vervolg dan de route
  • Volg altijd de aanwijzingen van het personeel op

Overig

  • Dien je je af te melden door klachten of ziekte, neem dan contact met ons op via; 06-22 78 2240
  • De organisatie (RV Sportreizen en/of Partycentrum Ensink) zijn niet verantwoordelijk voor eventuele boetes opgelegd door handhaving. Mocht je je niet aan de regels houden tijdens onze Bourgondische Wandeling, dan is dit op eigen risico.
  • Geniet, maar doe dit met gezond verstand

Heeft u vragen en/of opmerkingen, dan kunt via onderstaand formulier contact met ons opnemen. LET OP! Dit formulier is niet voor aanmeldingen. Voor aanmelden dient u op de bruine knop wat verder naar boven op deze pagina te klikken.