Zondag 30 januari, Bourgondische Winterwandeling Oldenzaal, adembenemende wandeling door het glooiende buitengebied van Oldenzaal

Bourgondische Winterwandeling uitverkocht

De winterwandeling op 30 januari in Oldenzaal is volledig uitverkocht. Om ieders veiligheid omtrent corona te waarborgen en het wandelen zo prettig mogelijk te maken, werken wij met een beperkt aantal wandelaars/Bourgondiërs per tijdsblok.

Maar niet getreurd! We hebben nog genoeg andere leuke Bourgondische wandelingen dit jaar door heel Twente!

In 2022 beginnen we direct goed met ons Bourgondisch Blokje om. Op 30 januari bieden we u een adembenemende wandeling door het glooiende buitengebied van Oldenzaal. Onderweg serveren wij op onze unieke wijze drie winterse gerechten op boeren of natuurlijke locaties. Boergondisch, zoals u van ons gewend bent. Helemaal top zou het zijn als er sneeuw ligt, want dan biedt het landschap de aanblik van een prachtig winterwonderland. Kortom: dikke sjaal om, wollen sokken aan, ijsmuts op… en gaan! Jij komt toch ook genieten?!

De standaard tocht zal +/- 6 kilometer zijn en voert u over smalle bospaden, lanen met loofbomen, langs weilanden met houtwallen, over zandpaden en boerenweggetjes en al het moois van Landgoed Boerskotten. Onderweg zorgen wij voor de Bourgondische verrassingen middels drie op elkaar afgestemde gerechten. Het is tevens mogelijk om via ‘lusjes’ de standaard wandeling uit te breiden naar 8 a 10 kilometer. Het wordt weer een ware belevenis voor al uw zintuigen.

Volwassenen;                   € 17,50
Kinderen t/m 12 jaar      € 8,50
Parkeren;                           GRATIS

De wandeling

Ten zuidoosten van Oldenzaal ligt Boerskotten. Wandelaars genieten hier van prachtige lanen met loofbomen, kleine weilanden met houtwallen en akkers met kruiden en wilde bloemen. Het landgoed omvat 104 ha bos (met bomen ouder dan 100 jaar) en ca 30 ha cultuurgrond. Een gebied met een rijke boeren geschiedenis en een schat aan unieke plekjes. Elk jaargetijde brengt het landgoed in andere sferen. Wij zijn er van verzekerd dat een Winterse wandeling prachtig tot uiting komt op Landgoed Boerskotten. Al uw zintuigen zullen weer genieten tijdens onze Bourgondische Winterwandeling.

De gerechten

Het unieke aan ons concept is dat wij geen gebruik maken van bestaande horeca. Niet omdat wij dat niet willen, maar omdat wij u optimaal willen laten genieten van de natuur en het Twentse landschap. Onze Bourgondische stops plannen wij bij de boer op het erf, onder de kapberg, hooischuur, loopstal of gewoon ergens midden in een weiland. De gerechten zijn op elkaar afgestemd en bestaan uit een voorgerecht, soep en een dessert.

Voor de hele familie

De Winterwandeling is een leuk en lekker uitje voor de hele familie. Voor kinderen t/m 12 jaar hebben we een speciaal menu en daarvoor ook een speciale prijs. Door de drie Bourgondische stops en de afstand van +/- 6km zal het voor hun kortere beentjes goed te doen zijn. Voor elk kind hebben we tevens leuke opdrachten die onderweg gedaan kunnen worden.

Niet te verwarren met De Bourgondische Wandeling

De Winterwandeling is het “kleine zusje” van De Bourgondische Wandeling (2e weekend van september in Weerselo). Het grote verschil tussen beide is de drank en het entertainment en hierdoor ook de prijs. Tijdens de Bourgondische Wandeling krijgt u onderweg een 7-gangen diner met bij elke gang een bijpassende wijn, speciaal bier of fris. Tevens is er op elke stop live muziek en is er onderweg entertainment. De bourgondische Winterwandeling bestaat uit drie winterse gerechten, zonder drank en er is geen (live) muziek of entertainment. Maar ook tijdens onze winterwandeling zorgen wij er voor dat al uw zintuigen optimaal genieten.

Corona protocol

We leven nog steeds in een wereld die bepaalt wordt door Corona. Gelukkig kan er beetje bij beetje, steeds iets meer. Zo ook onze wandelingen. Echter kunnen wij deze wandelingen enkel in goed overleg met de gemeente en handhavers organiseren. Eén van de vereisten daarvan is dat u start in tijdsblokken. Hierdoor zorgen wij voor een goede spreiding. Wat voor u tevens extra prettig is. Hierdoor hoeft u nergens te wachten en heeft u extra de ruimte om te genieten van de omgeving.
We hebben jullie hulp ook nodig. Om onze wandelingen corona verantwoord te kunnen organiseren, vragen we jullie om onze corona regels op te volgen en hier op toe te zien. Onze medewerkers en vrijwilligers zullen hier strikt op toe zien. Alleen dan kunnen we optimaal en zorgeloos blijven genieten van onze Bourgondische Wandelingen.

Algemene regels;

 • Bij het aanmelden dient u te kiezen voor een tijdsblok. Op deze wijze zorgen wij voor een goede spreiding van alle deelnemers. Zorg dat u op het gekozen tijdstip aanwezig bent, niet te vroeg, maar zeker niet te laat.
 • Houd 1,5 meter afstand van elkaar, geef elkaar de ruimte
 • Bij ziekte of klachten, blijf thuis
 • Zorg dat u altijd een mondkapje bij u heeft
 • Geef elkaar de ruimte en gebruik uw gezonde (boeren) verstand

Bij de Bourgondische stops;

 • Eén persoon haalt de gerechten af, dan andere(n) wacht op gepaste afstand
 • De gerechten zijn geschikt voor “Pick & Go”. Is het te druk bij een stop, wandel dan een stukje verder met uw gerecht (deponeer uw afval in de daarvoor bedoelde bakken)
 • Blijf niet hangen, gerecht genuttigd? Vervolg dan de route
 • Volg altijd de aanwijzingen van het personeel op

Overig

 • Dien je je af te melden door klachten of ziekte, neem dan contact met ons op via; 06-22 78 2240
 • De organisatie (RV Sportreizen en/of Partycentrum Ensink) zijn niet verantwoordelijk voor eventuele boetes opgelegd door handhaving. Mocht je je niet aan de regels houden tijdens onze Bourgondische Wandeling, dan is dit op eigen risico.
 • Geniet, maar doe dit met gezond verstand

Heeft u vragen en/of opmerkingen, dan kunt via onderstaand formulier contact met ons opnemen. LET OP! Dit formulier is niet voor aanmeldingen. Voor aanmelden dient u op de bruine knop wat verder naar boven op deze pagina te klikken.