Bourgondische Wandeling Ootmarsum

  • Eigen unieke route
  • 4-gangen diner
  • Bourgondisch Genieten
  • Vegetarische mogelijkheden
  • +- 10 kilometer
  • Boergondische verrassingen
Na vijf jaar wandelen in Weerselo, is de “grote Bourgondische Wandeling” verplaatst naar Ootmarsum. In samenwerking met de Twentse Wijndagen gaan we twee dagen* genieten in en rondom het pittoreske Ootmarsum. Met de Kuiperberg en de uitlopers van het Springendal, beloofd het nu al een prachtige wandeling te worden. 

Het decor is dan anders, maar de formule blijft gelijk. Onderweg wordt u vier keer op “boergondische wijze” verrast. Ook in en om Ootmarsum serveren wij onze gerechten op boeren of natuurlijke locaties. De muzikale omlijsting ,mag hierbij natuurlijk niet ontbreken. 

*De wandelingen op 13 en 27 oktober zijn gelijk aan elkaar.

Het Twentse landschap is uniek. Dat zegt iedereen van zijn eigen omgeving, maar voor Twente is het gewoon waar. En als een Tukker, toch al de bescheidenheid zelve, dat zegt, moet het wel kloppen. Neem het coulisselandschap. Een feest om naar te kijken. Zet meteen je andere zintuigen aan het werk, want er is ook nog eens van alles te ruiken en te horen. (bron; Visit Twente)

Een betere introductie hadden wij voor onze wandeling niet kunnen schrijven. Ootmarsum is één van de toonaangevende steden die Twente zo uniek en mooi maken. Het meest unieke aan Ootmarsum is misschien wel de ligging. De Kuiperberg en het Springendal zorgen voor een uniek stuk natuur. Voor ons dus een verademing om hier een eigen route van +/- 10 km in uit te mogen zetten. Het fijne aan onze wandeling is dat de volledige route is uitgezet met onze eigen bewegwijzering. U hoeft dus alleen maar te genieten, het volgen van de route gaat vanzelf!

Wij hebben een passie voor lekker eten & drinken. (H)Eerlijk eten met mooie ingrediënten uit onze eigen streek. En dit alles voortreffelijk bereid door onze eigen Master Chefs. Tijdens de Bourgondische wandeling Twente krijgt u vier gerechten geserveerd in een prachtig landelijk decor. Culinair en Boergondisch genieten noemen wij dat.

De vier gerechten zijn op elkaar afgestemd en worden op niet-horecalocaties geserveerd. Niet omdat wij niet met andere horeca willen samenwerken, maar omdat dit onze formule zo uniek maakt. De gerechten komen nog meer tot hun recht wanneer u hiervan geniet bij de boer onder de kapschuur, in de boomgaard of zo maar ergens midden in de natuur.

U kunt vooraf kiezen voor enkel de gerechten, of een arrangement met bijpassende wijnen of speciaal bier.

Het “totale plaatje moet kloppen,” is een veel gehoorde uitspraak bij evenementen. En wij beloven u, het “totale plaatje” zal kloppen! Het Twentse platteland is natuurlijk al een prachtig decor om in te wandelen. Wij zullen er zorg voor dragen dat we dit stukje natuur nog mooier uitlichten met typische Twentse of landelijke uitingen. Maar ook een stukje muziek mag hierbij niet ontbreken.

Bij elke stop zorgen wij voor bijpassende muziek. Dit kan zijn middels een (boeren) band, een solo artiest of zangkoor. Wanneer u de tocht van +/- 10 kilometer hebt gelopen, zult u dit niet aan uw voeten gemerkt hebben….

De Bourgondische Wandeling wordt dit jaar i.s.m. de Twentse Wijndagen georganiseerd op 13 en 27 oktober. De wandeling start vanaf het centrale plein in het centrum van Ootmarsum. U kunt gratis parkeren op de Stadsweide.

Iedereen dient zich vooraf aan te melden. Tijdens het aanmelden kunt u kiezen uit onderstaande arrangementen én hoe laat u wilt starten (tussen 10.30 en 13.00 uur). Wij starten onze wandeling namelijk in tijdsblokken. Hierdoor zorgen wij voor een goede spreiding waardoor u in uw eigen tempo kunt wandelen en hoeft u niet te wachten bij de gerechten. 

De Bourgondische Wandeling wordt dit jaar i.s.m. de Twentse Wijndagen georganiseerd op 13 en 27 oktober. De hele maand oktober staat Ootmarsum in het teken van wijnen uit heel Europa, maar ook uit ons eigen Twente.

Dit jaar is alweer de 3e editie van de Twentse wijndagen, van zaterdag 5 tot en met zondag 27 oktober. Elke zaterdag en zondag staat het centrum van Ootmarsum in het teken van het grote genieten..  Op het Kerkplein kun je proeven van de heerlijkste Europese wijnen, maar ook van Twentse wijnen op het zgn. ‘Twente plein’. Daar presenteren Twentse wijnboeren van de wijngaarden Adebaer (Geesteren), De Mandjesberg/Eskerwijn (Langeveen) en De Wolfshaar (Geesteren) hun eigen wijnen. Net zoals andere regionale producten in Europa, zoals Limburgse vlaai en Parmaham, hebben Twentse wijnen onlangs ook een beschermde status gekregen.

Het Kerkplein in Ootmarsum wordt omgetoverd tot een groot proeverij plein; met ca. 70 wijnen, maar ook oesters, kazen, worst, hammen, patisserie. Genieten dus..

Kijk voor het volledige programma op www.twentsewijndagen.nl